Екип

Запознайте се с нашите треньори.

Управител

Боян

Боян е 3-то поколение учител, като цялото му семейство се занимава с Айкидо. Неговият път започва в залата за тренировки още преди да проходи. През 2011 година заминава да учи в Китай за 6 месеца, където изучава китайски бойни изкуства, методика и култура, като център на това е бил манастира Шаолин. През 2013 година получава две отличия - Сребърен медал по Кунг фу в България и сребърен медал по самозащита в Турция. Започва да се катери през 2016. От самото начало за него катеренето като физическо занимание не се различава много от бойните изкуства. До 2019 се обучава в НСА и междувременно работи за щатския департамент.

Той си задава много въпроси:
Как да подготвим бъдещото поколение за света?
Какви качества то трябва да има, за да функционира ефективно и да се чувства ползотворно от това?
Къде е балансът между задължения, развитие и почивка?

Боян смята, че отговор на тези въпроси могат да се намерят в спорта и по-специално в катеренето. То ни изправя пред самите нас и много бързо младият катерач научава, че най-големият противник, с когото се среща не е някой друг, а самият себе си.

Треньор

Петрана

Треньор

Мариана

Мариана се катери активно от малко повече от 6 години. Тя се е запалила на курс по катерене на скали, на който се записала с приятели по време на студентските ѝ години. За нея катеренето е бягство от сивотата на ежедневието, то ѝ дава смисъл и сила. Мариана харесва адреналина, който идва с катеренето, за нея катеренето е възможност да надскочи собствените си граници. Предпочита катерене на въже, спортно, а съчетанието между морски пейзажи и скали ѝ е любимо. (И не само на нея 😉 ).

Нейният съвет към начинаещите катерачи: Силните емоции са гарантирани. Катерете се!

Главен Методист и Треньор

Калин

Главен треньор и методист на Climb Academy е Калин Гърбов - един от най-опитните треньори в България и в Европа. Единственият завършил курс за международен съдия-откривател в катеренето. Между 2000-2005г. изпълнява длъжността треньор на Младежкия национален отбор по катерене.

В тренировъчните програмите на Climb Academy са използвани доказани методи за физическо възпитание и спортна тренировка подходящи за различните възрасти. Прилагаме разнообразни подходи - групов, игрови, индивидуален, отборен и т.н. Това прави така, че времето на тренировката се използва ефективно - децата са ангажирани успешно през цялото време.

Много силно е застъпен игровият метод и това помага на децата по естествен и емоционален начин да разкрият своя потенциал, като придобиват и усъвършенстват всички качества, които са основа за напредък в спортното катерене. Програмите ни са разработени от треньори и преподаватели с над 20-годишен опит в областта на катеренето, физическото възпитание и спорта, и работата с деца.

Треньор

Деница

Треньор

Криста

Треньор

Алекс

Алекс е започнал да се катери от около 9 години без дори да разбере кога и как се е запалил – в един момент просто е станало част от живота му. Не пропуска да отбележи, че освен положителни емоции, трябва да се има предвид, че катеренето идва и с умора и травми.

Съветът му към начинаещите: Бъдете наблюдателни и да слушате внимателно.

Треньор-ерготерапевт

Данимира