За нас

За академията

Climb Academy е първата и единствена зала за катерене само за деца в България! Научете повече за академията и треньорите тук.

Climb Academy е нещо повече от
катерачен център за деца!

Това е академия
за катерачи!

Академията се намира в островърхата сграда на Walltopia на Цариградско шосе 111в и е разположена на площ от 500 кв.м. на партерния етаж, с гледка към парка отвън.

Climb Academy ще запознае децата на възраст между 3 и 12 години с уникалния свят на спортното катерене и ще ги накара да се влюбят в него.

Катерене

Нинджа трасе

Паркур

Детски кът

За залата

Пространството на Climb Academy е проектирано с мисъл за децата. To e резултат от стремежът ни като професионалисти и като родители, да осигурим повече възможност за интензивни физически занимания в сигурна среда на децата на възраст между 3 и 12 години.

За да го направим, се доверихме на треньори с дългогодишен опит в катеренето и заедно разработихме тренировъчните програми за деца, в които намерихме баланса между фокуса върху техника, трудност и скорост. Всяка програма е съобразена с възрастта и индивидуалните възможности на децата. Залата ни е светла и уютна, с много хармонични цветове, които допадат на децата. Създадена е такава именно защото се ползва само от деца. Вярваме, че ще бъдат щастливи в нея!

История

Компанията Уолтопия, създала Climb Academy, е основана в България през 1998 г. от Ивайло Пенчев и Метин Мусов. Двамата съдружници се отказват от професионална спортна кариера, за да изградят бизнес с производство на изкуствени стени за катерене. За кратко време Уолтопия става известна на всички континенти и днес тя е най-големият производител на катерачни стени и водещ производител на атракционни съоръжения в света.

Именно Уолтопия прави възможно популяризирането на катеренето като спорт (днес вече дори олимпийски) сред малки и големи по света, чрез стотиците зали, които строи, интерактивните стени за катерене и създаването на идеята за активно забавление с атракционни продукти, които комбинират забавлението със спорта. Реализираните от Уолтопия проекти наброяват над 2000 и се намират в 76 страни. Името WALLTOPIA е еталон за качество в катерачния свят и залите за катерене с гордост маркират стените си с логото на компанията, за да могат техните посетители да знаят, че са избрали най-доброто за тях.

Вдъхновение

Walltopia не просто произвежда най-качествените продукти, но и променя глобалната индустрия като налага нови разработки и нови концепции за спорт и забавление. Точно такава е и концепцията на Climb Academy – формат на детска зала за катерене, какъвто не съществува досега в България и региона. И до сега децата у нас можеха да тренират в голямата зала Walltopia Climbing Center, но с Академията, компанията обръща специално внимание на детското развитие и физическо възпитание, създава пространство, в което децата да се чувстват уютно и на място – зала, в която фокусът на треньорите е изцяло насочен към това да им помогнат да развият тялото и ума си разгръщайки потенциала си в този красив спорт.

Катеренето е спорт, който развива цялото тяло и тренира ума по много начини – да бъде фокусиран и да визуализира решенията на проблеми. Подобно на бягането и плуването, катеренето е естествено и присъщо на децата.

Нашите партньори