Опитни таланти

Tренировъчна програма Опитни Таланти е естественото продължение на програмата Нови Таланти, създадена за системно трениращи деца на възраст м/у 5 и 11г. Програмата се състои от 80 тренировки с продължителност от 60 минути всяка, които се провеждат два пъти седмично в продължение на 10 месеца (40 седмици).

Програмата Опитни Таланти е подходяща за деца на възраст над 5г., които:

1

Са завършили курса за Нови Таланти към Climb Academy.

2

Имат опит в катеренето и добра физическа координация (това се преценява от наш треньор).

3

Искат да продължат да се развиват в този уникален спорт.

4

Деца, които са обикнали и припознали катеренето като своя спорт.

Цел

Програмата има за цел, на базата на повече специализирани упражнения, задачи, предизвикателства и игри, да развие на по-високо ниво постепенно, балансирано и трайно най-важните физически качества и умения в катеренето.

Групи

Ниво Опитни Таланти е разделен на възрастови групи, както следва:

  • 5 – 6 години
  • 7 – 9 години
  • 10 – 11 години

График

Всяка група има по 2 тренировки седмично с продължителност от 60 мин. всяка. Имате възможност да изберете измежду 4 различни комбинации за тренировки (дни и часове седмично).

Виж график

Структура

Ежеседмично в програма Опитни Таланти се редуват тренировки развиващи качествата бързина, сила и издръжливост. Обемът и интензитета на натоварване се увеличава спрямо тренировките в програмата за начинаещи (Нови Таланти). Натрупването на по-големи физически възможности и подобряването на техниката посредством разнообразни тренировки има за цел да даде на децата възможности за преодоляването на все по-високи категори маршрути.

В много по-голяма степен са застъпени специализираните упражнения с катерене включващи допълнителни затрудняващи условия. Предвидени са и тренировки с катерене на високи стени до 15м., с което се цели да се постигне максимален напредък в развитието на възможностите на децата.

Включени са контролни тренировъчни състезания в трите състезателни дисциплини, които имат за цел да дадат представа за развитието и напредъка в съответния период. Също така състезанията мотивират децата да са по-активни, борбени и упорити.

Времетраене

Всяка отделна тренировка в програма Опитни Таланти е с времетраене 60 минути и е разделена на три части.

Загрявка

7 – 10 минути

Основна тренировка

45 минути

Заключителна част

5 – 7 минути

Тренировките са 2 пъти седмично с продължителност по 60 мин. всяка. Имате възможността да изберете измежду 4 различни комбинации за тренировки (дни и часове) седмично.

График

За да гарантираме, че детето ви винаги ще бъде при един и същи треньор, то трябва да бъде записано в един и същи тренировъчен слот.

Треньори

Един треньор работи с група до 6 деца. В случай, че групата за съответния слот е по-голяма, включваме допълнително треньори.

Имате въпроси?

За възникнали въпроси прочетете Често Задавани Въпроси или се свържете с нас на +359 (0)888 038 835 или имейл office@climbacademy.eu