Нови таланти

Tренировъчна програма Нови Таланти е създадена за начално обучение на деца във възрастовите групи: 4-5 г. / 6-8 г. / 9-11 г. (3-годишни деца се приемат по преценка на треньора). Програмата предлага 40 уникални тренировки и 10 тренировки за затвърдяване на знанията в същата възрастова група, при наличние на свободни места в дните и часовете, които сте избрали. Тренировките са с продължителност от 60 минути всяка в рамките на 10 месеца.

Програмата Нови Таланти е подходяща за деца на възраст м/у 4 и 11 г., които:

1

Никога не са опитвали катерене в зала. (катеренето в къщи на дивана, масата и в парка по дърветата е едно чудесно начало, но в Climb Academy ще го практикуват в контролирана и безопасна среда; докато вие си почивате 😉 )

2

Искат да спортуват уникален спорт. Катеренето тренира всички мускулни групи и е идеална цялостна тренировка, която има елемент на игра, приключение и мисъл.

3

Имат родители, които искат да запишат децата си на спорт развиващ цялото тяло, координация и визуализиране на проблеми.

4

Имат страх от високо (катеренето е единственият начин за преодоляване на този страх).

5

Обичат да се състезават със себе си, с времето и с другите деца.

6

3-годишни деца се приемат по преценка на треньора.

Цел

На базата на общи и специализирани упражнения, задачи, предизвикателства и игри, програмата развива постепенно и балансирано основните физически качества и умения, необходими за напредъка и усъвършенстването в спортното катерене.

Групи

Ниво Нови Таланти е разделен на възрастови групи, както следва:

  • 4 – 6 години
    (3 г. се приемат по преценка на треньорите)
  • 7 – 9 години
  • 10 – 12 години

График

Програмата предлага 40 уникални тренировки и 10 тренировки за затвърдяване на знанията в същата възрастова група, при наличние на свободни места в дните и часовете, които сте избрали. Тренировките са с продължителност от 60 минути всяка в рамките на 10 месеца.

Виж график

Структура

1

Първи етап

Първият етап включва тренировки за общо развиване на физическата дееспособност.

2

Втори етап

Вторият етап е с повече специализирани упражнения от катеренето в отделните дисциплини.

3

Състезание

Програмата завършва със състезание в дисциплина скорост.

Практиката с различни упражнения от всяка една от дисциплините, ще помогне на децата да усвояват естествено и лесно дори и най-специфичните моменти от техниката в катеренето. Състезанието в края на програмата е заложено с цел децата да са още по-мотивирани да положат усилие в тренировките, за да усвоят всичко и да победят.

Времетраене

Всяка отделна тренировка в програма Нови Таланти е с времетраене 60 минути и е разделена на три части.

Загрявка

5 – 10 минути

Основна тренировка

45 минути

Заключителна част

5 – 10 минути

Тренировките са с продължителност по 60 мин. Имате възможността да изберете измежду 10 различни слота (ден и час) седмично за тренировките на вашето дете.

График

За да гарантираме, че детето ви винаги ще бъде при един и същи треньор, то трябва да бъде записано в един и същи тренировъчен слот.

Треньори

Един треньор работи с група до 6 деца. В случай, че групата за съответния слот е по-голяма, включваме допълнително треньори.

За деца до 4 г.

Децата на възраст до 4 г. задължително трябва да бъдат придружавани от родител по време на тренировката.

Имате въпроси?

За възникнали въпроси прочетете Често Задавани Въпроси или се свържете с нас на +359 (0)888 038 835 или имейл office@climbacademy.eu