Мастърс

Tренировъчна програма Мастърс (от англ. masters - майстори) е за онези, за които катеренето е техният спорт и са готови да проявят: воля, упоритост и постоянство, за да придобият майсторски умения. Програмата се състои от 80 тренировки с продължителност от 90 минути всяка, които се провеждат два пъти седмично в продължение на 10 месеца (40 седмици).

Програмата Мастърс е предназначена за деца на възраст над 7г., които:

1

Са завършили ниво Опитни Таланти към Climb Academy.

2

Тренират катерене системно.

3

Желаят да станат състезатели по катерене.

4

Мечтаят за още по-високи върхове и по-трудни маршрути.

Цел

Целта на програмата е да изправи децата пред по-големи предизвикателства и изпитания, и да навлязат по-дълбоко в необятната вселена на този труден, интересен и възнаграждаващ спорт.

Групи

Ниво Мастърс е разделен на възрастови групи, както следва:

  • 7 – 8 години
  • 9 – 11 години

График

Всяка възрастова група има по 2 тренировки седмично, които са с 90 мин. продължителност всяка. Имате възможност да изберете измежду 3 различни комбинации за тренировки (дни и часове седмично).

Виж график

Структура

Времетраенето на тренировките ще нарасне до 90 мин. всяка, като разнообразието от специализирани упражнения и похватитe ще са от най-високо ниво. Интензивността също ще се увеличи, почивките ще намаляват. Отново ще се минава през етапи, в които приоритетно се тренира върху определени качества, необходими за съответната дисцилина.

Треньорите, които водят заниманията в програма Мастърс ще са катерачи с богат опит, бивши състезатели и шампиони в спорта. Групите за всеки треньор ще са по-малки (с до 4 деца). Контролните тренировъчни състезания ще бъдат включени и тук.

На децата, които искат да достигнат нужното ниво, за да се развият и като състезатели, ще се даде възможността да се картотекират към БФКА и да се пробват в някои от състезанията от купата на България.

Времетраене

Всяка отделна тренировка в програма Мастърс е с времетраене 90 минути и е разделена на три части.

Загрявка

7 – 10 минути

Основна тренировка

75 минути

Заключителна част

5 – 7 минути

Тренировките са 2 пъти седмично с продължителност по 90 мин. всяка. Имате възможността да изберете измежду 3 различни комбниации за тренировки (дни и часове) седмично.

График

За да гарантираме, че детето ви винаги ще бъде при един и същи треньор, то трябва да бъде записано в един и същи тренировъчен слот.

Треньори

Ниво Мастърс се води само от старши треньорите в залата - катерачи с богат опит, бивши състезатели и шампиони в спорта. Един треньор работи с група до 4 деца. В случай, че групата за съответния слот е по-голяма, включваме допълнително треньори.

Имате въпроси?

За възникнали въпроси прочетете Често Задавани Въпроси или се свържете с нас на +359 (0)888 038 835 или имейл office@climbacademy.eu