Абонаменти за
деца със СОП

Абонаменти за деца със СОП

Climb Academy е отворена общност, в която децата със специални образователни потребности са посрещани с внимание и любов. За тях предлагаме индивидуални тренировки с инструктори ерготерапевти, които познават в дълбочина нуждите им и знаят точно как да използват катерачните стени и катеренето, така че те да бъдат полезни за тяхното развитие.

Абонаменти

Абонаментите включват 10 посещения в залата в рамките на 3 месеца. Тренировките със специалисти-ерготерапевти се записват допълнително и са на специални по-ниски цени. Свържете се с нас, за да запишете тренировка с ерготерапевт.

3 месецa

лв. 50

абонамент
 • вход зала
 • 10 посещения
 • необходима катерачна екипировка (без еспадрили)
 • необходими аксесоари за провеждане на тренировка с ерготерапевт (играчки, одеалца и други)
 • специална по-ниска цена за тренировка за родител
 • достъп до голямата катерачна зала за провеждане на занятия с ерготерапевт
 • 2 безплатни входа за посещение във Фънтопия (ела с приятел); услугата не включва ерготерапевт
 • 10% отстъпка за празнуване на рожден ден във Фънтопия
 • 10% отстъпка за празнуване на рожден ден в Climb Academy
 • 10% отстъпка в заведение Climbar (за група до 4 човека)
Купи

Родителите могат да присъстват по време на тренировка, за да се чувства по-комфортно детето им, но те не взимат участие в тренировъчния процес. При желание родителят също да бъде трениран заедно с детето си е необходимо да заплати тренировка с инструктор, която е на специална по-ниска цена. Вижте цените тук.

Класове в Клаймб Академи - Млади таланти

Подход

1

Първоначална оценка на нивото на детето.

2

Изготвяне на индивидуална обучителна програма.

3

Провеждане на индивидуални сесии.

История

Опитът ни в залата за катерене Walltopia Climbing Center ни срещна с нуждите и желанията на децата със специалниобразователни потребности и техните родители. Теорията, известна ни от практиките на стотиците зали за катерене по света, построени от Уолтопия, се доказа на практика пред очите ни – видяхме, че катеренето е отлична двигателна активност за деца с умствени или физически увреждания и може да намали паданията и потенциалните наранявания на децата в бъдеще.

Катеренето подобрява:

 • мускулния тонус
 • обема на движение
 • издръжливостта
 • гъвкавостта
 • уменията за моторно планиране
 • пространственото възприятие
 • здравословното тегло
 • координацията
 • баланса на тялото
 • билатералната координация
 • координацията „око-ръка“ и „око-крак“
 • фината моторика
Класове в Клаймб Академи - Опитни Таланти

Залата ни е светла и уютна, с много хармонични цветове. Създадена е такава именно защото се ползва само от деца и вярваме, че това ще спомогне за приобщаването на децата със СОП в една изцяло детска общност. Вярваме, че те ще бъдат щастливи в нея!

Свържи се с нас

Вдъхновение

Всеки, който е имал досег до катеренето знае, че то е здравословно занимание и спорт, който обединява хората. То формира общност и приятелства за цял живот. Ние вярваме, че всяка общност трябва да бъде отворена да приема нови и различни членове, затова сме убедени, че трябва да посрещаме с отворени обятия всеки, който има нужда и желание да бъде с нас. Това е и причината Climb Academy и Walltopia Climbing Center да предлагат специални занимания за децата със специални образователни потребности наравно с тези за всичкидруги деца.

При нас децата със СОП могат да развиват своите умения успоредно с всички други деца и да се чувстват приети и обичани. Убедени сме, че те не трябва да бъдат в отделни зали и пространства, а трябва да тренират и да бъдат интегрирани сред всички останали. Искаме да им помогнем по всякакъв начин да се развиват и социализират без бариери, сред приятели и специалисти, подготвени да отговорят на техните нужди.

Ерготерапия

Ерготерапията осигурява възможност за максимална степен на самостоятелност и независимост на децата с физически, умствени и емоционални отклонения чрез развиване, възстановяване, поддържане или промяна в ежедневните им умения за самообслужване и трудова дейност. Благодарение на Уолтопия, катеренето стана една от дейностите, чрез които ерготерапевтите в България работят с децата. А в залата на бул. Цариградско шосе 111в се провеждаха ежедневно тренировки с катерачи-ерготерапевти, отдадени на каузата да помогнат чрез този спорт на децата с аутизъм или други специални потребности, да живеят пълноценно. Тези наши инструктори, които комбинират знанието на двата свята – катеренето и ерготерапията, умеят да използват катерачните стени така че те да бъдат полезни за развитието на децата със СОП и да им предоставят приятно време на социализация и развлечение.

Ползи от катеренето
Класове в Клаймб Академи - Мастъри

Сдружение „Аутизъм днес“ е учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца с аутизъм.

Мисията на организацията е обучението на специалисти и създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейските професионални и етични стандарти за практика. Oтчитайки високата нужда в страната ни и позовавайки се на световната статистика, поради липсата на такава за България, те са приели

предизвикателството да изградят Центрове за обучение на приложни поведенчески аналитици в България и да дадат възможност за професионално развитие и придобиване на know-how в област, непозната до момента в България. Сдружението сбъдва мечтите на поколения родители и ние ги подкрепяме по всякакъв начин и колаборираме с тях за подготовката на треньорите катерачи-ерготерапевти.