Skip to main content
Катеренето е забавен спорт, но крие някои рискове, когато не е практикуван в безопасна среда.

 

За да гарантираме безопасността на децата, нашата зала е оборудвана с най-доброто обезопасяващо оборудване на пазара.

Настилка

Перфектен пример за това, колко ценна е предпазната настилка е боулдър катеренето на закрито. Поставянето на материал, който абсорбира удара под изкуствената структура за катерене е задължителен в повечето части на света. Целта на абсорбиращата удари подова настилка е да може да поеме приземявания при падане от върха на боулдъра и да сведе нараняванията до минимум. Тъй като боулдърингът е дисциплина, при която падането е част от спорта, с увереност може да се каже, че тези опции са напълно валидни и за катерене по високи стени и съоръжения за активно забавление.

Боулдър матове

Залата е покрита с 40 см. дебел боудър мат от Climbmat, който е създаден и тестван в съответствие с международните стандарти за безопасност (AS 2316.1; NF P90-311, EN 12572-2) и предотвратява сериозни наранявания в следствие на падане от височина до 4,5 метра.

Научете повече

Аутобилей

Trublue: Автоосигурително устройствo с патентован магнитен спирачен механизъм. Този механизъм използва магнити, за да накара даден обект да се забави или спре. Спирачната технология е без триене, за това аутобилейте спускат обектите по-плавно и бавно, а също така имат по-дълг живот. Тези устройства са използвани в Climb Academy.

Научете повече

Мерки за безопасност в Walltopia Climbing Center

Катеренето е рисков спорт и както всяка дейност, която се случва над земята, носи опасност от падане при невнимание или малфункция на екипировка. Втората може да бъде резултат от погрешна употреба, неправилна или нередовна поддръжка, некачествена екипировка с неясен произход или фабричен дефект. Инциденти, свързани с малфункция на осигурителна екипировка неминуемо повдигат въпроси и съмнения относно всякаква такава, била тя лична или предлагана за ползване в комерсиален център. Затова смятаме за редно да обърнем внимание на мерките, които сме взели в Walltopia Climbing Center и изборите, които сме направили за осигуряване на максимална безопасност.

Leave a Reply